Ajax speelt met ongewijzigde ploeg tegen FC Utrecht

21 mei 2023, 13:41 Sport
ajax speelt met ongewijzigde ploeg tegen fc utrecht
Ajax begint met een ongewijzigde ploeg aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht. De club verschijnt met dezelfde spelers aan de aftrap als afgelopen dinsdag tijdens het restant van het gestaakte duel met FC Groningen.
Kenneth Taylor krijgt op het middenveld opnieuw de voorkeur boven Davy Klaassen, die op de bank zit als het duel om 14.30 uur begint. Jurriën Timber en Jorrel Hato zijn weer de centrale verdedigers. Ze vormen een defensie met Devyne Rensch en Owen Wijndal. Brian Brobbey is de spits van de onttroonde kampioen en Steven Berghuis en Francisco Conceição zijn nog geblesseerd.
Ajax heeft nog een kleine kans om als tweede te eindigen. De nummer 3 van de ranglijst heeft twee duels voor het einde van de competitie 5 punten minder dan PSV. AZ, de nummer 4 van de competitie, heeft een achterstand van 2 punten op Ajax.
De nummer 2 van de Eredivisie mag volgend seizoen aan de voorronden van de Champions League deelnemen. De nummer 3 verdient een ticket voor de play-offs van de Europa League. De nummer 4 begint in de voorronden van de Conference League aan een nieuw Europees avontuur.