Alcaraz leidt Team Europa naar vijfde zege in Laver Cup

22 sep , 19:59 Sport
anp220924131 1
BERLIJN (ANP) - Team Europa heeft de zevende editie van de Laver Cup gewonnen. Het team van coach Björn Borg won de strijd met Team Wereld in Berlijn met 13-11. Carlos Alcaraz bezorgde zijn ploeg de beslissende punten in de partij tegen de Amerikaan Taylor Fritz: 6-2 7-5.
Het is de vijfde overwinning voor de Europese tennissers. Die wonnen de eerste vier edities. Team Wereld was de beste in de vorige twee edities.
Team Wereld begon met een 8-4 voorsprong aan de derde dag. Op de derde speeldag in Berlijn leverde een zege 3 punten op, waar dat vrijdag 1 punt was en zaterdag 2 punten.
Twee sets
Het duo Casper Ruud en Alcaraz won zondag de eerste partij tegen Ben Shelton en Frances Tiafoe: 6-2 7-6 (6). Daarna bracht Shelton met een zege op Daniil Medvedev Team Wereld van coach John McEnroe dicht bij het prolongeren van de zege. De Amerikaan won in de supertiebreak: 6-7 (6) 7-5 10-7.
Alexander Zverev was daarna in een spannende partij in de supertiebreak net iets sterker dan Tiafoe: 6-7 (5) 7-5 10-5. Hierdoor werd de stand 11-10 in het voordeel van Team Wereld, maar kwam alles aan op de laatste partij.
De overwinning van Alcaraz in twee sets was voldoende om de Laver Cup weer naar Europa te laten gaan. De 21-jarige Spanjaard won de eerste set overtuigend, maar verspeelde in de tweede set een 4-2-voorsprong. Hij pakte een tweede break op 5-5 en serveerde de partij onder toeziend oog van Roger Federer daarna uit op zijn tweede matchpoint.