Alpineskiër Mayer zorgt voor historisch ski-goud voor Oostenrijk

08 feb 2022, 6:13 Sport
alpineskier mayer zorgt voor historisch ski goud voor oostenrijk
ANP
Alpineskiër Matthias Mayer heeft Oostenrijk het eerste goud bezorgd op de Olympische Spelen van Beijing. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioen prolongeerde in Yanqing zijn titel op de super-G en is de eerste alpineskiër die op drie Spelen op rij een gouden medaille wint.
Mayer, die een dag eerder genoegen had moeten nemen met brons op de afdaling, dook 0,42 seconde onder de tot dan toe snelste tijd van de Noor Aleksander Aamodt Kilde, de leider in de wereldbeker op de super-G. De Amerikaan Ryan Cochran-Siegle, die na hem startte, bleef vier honderdsten van een seconde boven de tijd van de Oostenrijkse olympisch kampioen. Hij pakte het zilver, Kilde het brons.
Op zijn derde Spelen op rij wint Mayer zo een gouden medaille in het alpineskiën. Op de Spelen van Sotsji in 2014 won hij goud op de afdaling. Vier jaar later in Pyeongchang was er het goud op de super-G.
De Zwitser Beat Feuz, die maandag goud had gepakt op de afdaling in Yanqing en vier jaar eerder zilver won op de olympische super-G, haalde de finish niet. Hij miste een poortje, net als zijn landgenoot Marco Odermatt, de leider in de algemene wereldbeker.