Amerikaanse golfer Scheffler wint voor eerste keer Masters

11 apr 2022, 1:28 Sport
amerikaanse golfer scheffler wint voor eerste keer masters
ANP
De Amerikaanse golfer Scottie Scheffler heeft voor het eerst de Masters gewonnen. De nummer 1 van de wereld sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club af met 71 slagen en kwam op een totaal van 278 slagen, tien onder het baangemiddelde. Daarmee bleef hij de Noord-Ier Rory McIlroy drie slagen voor en won zijn eerste majortoernooi.
McIlroy zorgde ervoor dat Scheffler op het tweede deel van de baan in Augusta nog flink zijn best moest doen. De Noord-Ier die na drie dagen tien slagen meer nodig had gehad dan Scheffler, sloot af met een ronde van 64 slagen, acht onder het baangemiddelde. Hij sloeg zes birdies en één eagle en had de beste ronde van het hele toernooi.
Scheffler liet zich echter niet van de wijs brengen. De 25-jarige Amerikaan die op weg naar de Masters al drie toernooien had gewonnen, sloeg birdies op hole 3 en 7 en daarna een bogey op 10. Met birdies op 14 en 15 zorgde hij dat het niet meer echt spannend zou worden, al was het putten op de laatste hole even een klus. Na twee missers was het toch raak.
Scheffler kan een recordpremie 2,7 miljoen dollar, omgerekend bijna 2,5 miljoen euro bijschrijven. Daarnaast krijgt hij het beroemde groene jasje.
Tiger Woods sloot zijn 24e deelname af op een 47e plaats. De vijfvoudig winnaar van de Masters kende net als zaterdag een teleurstellende dag van 78 slagen, zes boven het baangemiddelde. Met 301 slagen had hij er over vier dagen 23 meer nodig dan winnaar Scheffler. Woods maakte in de Masters zijn verrassende rentree na zijn zware auto-ongeluk van veertien maanden geleden.