Amerikaanse tennisbelofte Gauff haalt finale Roland Garros

02 jun 2022, 18:38 Sport
amerikaanse tennisbelofte gauff haalt finale roland garros
De Amerikaanse tennisbelofte Coco Gauff heeft voor het eerst in haar carrière de finale bereikt van een grandslamtoernooi. De 18-jarige Gauff versloeg in de halve finales van Roland Garros de Italiaanse Martina Trevisan in twee sets: 6-3 6-1. Ze speelt zaterdag de finale van het graveltoernooi van Parijs tegen de Poolse topfavoriete Iga Swiatek.
Gauff is de jongste finaliste van Roland Garros in 21 jaar en de jongste finaliste in een grand slam sinds de Russin Maria Sjarapova Wimbledon won in 2004.
Trevisan bood in de eerste set nog goed tegenstand en tot 3-3 kon ze gelijke tred houden met Gauff. Daarna begon de Italiaanse, die voor het eerst was doorgedrongen tot de laatste vier van een grand slam, steeds meer fouten te maken.
Haar Amerikaanse tegenstander, de nummer 18 van de plaatsingslijst, begon na een nerveuze start steeds overtuigender te spelen. Toen Gauff in de tweede set 3-1 voorkwam na een game die 14 minuten duurde, nam ze de partij in handen. Na anderhalf uur maakte ze het met een lovegame af.
"Ik ben een beetje in shock geloof ik. Ik weet niet wat ik moet zeggen", zei Gauff na de partij. "Het is natuurlijk fantastisch dat ik in de finale van een grand slam sta, maar er gebeurt op dit moment zo veel in de wereld en vooral in de Verenigde Staten, dat ik het niet waard vind me er heel erg druk om te maken. Ik zal de partij ingaan als elke andere", aldus de tiener.