Federer met Zwitserland in finale Hopman Cup

03 jan 2019, 9:36 Sport
amerikaanse tennisteam verliest ook derde duel
Zwitserland heeft de finale van de Hopman Cup bereikt. Roger Federer versloeg donderdag in Perth de Griek Stefanos Tsitsipas in twee sets: 7-6 (5) 7-6 (4). Zwitserland kon door die winstpartij de eerste plaats in groep B niet meer ontgaan.
De twee resterende partijen, het vrouwenenkelspel en het afsluitende dubbelspel, deden voor de eindstand niet meer ter zake. Zwitserland verloor die allebei. Belinda Bencic moest met 6-3 6-4 haar meerdere erkennen in Maria Sakkari en Bencic en Federer verloren vervolgens ook van Sakkari en Tsitsipas: 4-3 2-4 4-3.
Het Amerikaanse tennisteam eindigde als laatste in poule B. Groot-Brittannië was in het laatste pouleduel met 2-1 te sterk. Eerder gingen de Verenigde Staten tegen Zwitserland en Griekenland ten onder.
Serena Williams lijkt op tijd in vorm voor de Australian Open. De 23-voudig grandslamwinnares won in alle drie de groepswedstrijden haar enkelspel. Tegen Groot-Brittannië was ze met 6-1 7-6 (2) te goed voor Katie Boulter. Frances Tiafoe verloor met 6-7 (4) 0-6 van Cameron Norrie en ook in het dubbelspel ging de zege naar de Britten, die ook zijn uitgeschakeld.
Zwitserland treft in de finale van de Hopman Cup Duitsland of Australië. Die twee landen spelen vrijdag om de winst in groep A.