Andreescu bereikt eerste grandslamfinale

06 sep 2019, 5:18 Sport
andreescu bereikt eerste grandslamfinale
Bianca Andreescu heeft voor het eerst een finale van een grand slam bereikt. De Canadese schakelde in twee sets de Zwitserse Belinda Bencic uit. De als 15e geplaatste Andreescu won met 7-6 7-5 van de twee plaatsen hoger geplaatste Bencic.
Het duel ging erg gelijk op, maar op de belangrijkste punten leek Andreescu beter haar zenuwen in bedwang te kunnen houden. De eerste set eindigde in een tiebreak na een set waarin geen van de speelsters het verschil kon maken. De tiebreak won Andreescu vrij snel met 7-3.
De Zwitserse knokte zich in de tweede set terug in de wedstrijd en kwam al snel op een ruime voorsprong. De 19-jarige Canadese leek mentaal echter ook erg weerbaar en draaide haar achterstand om in een 6-5 voorsprong. In de laatste game van de wedstrijd kreeg ze meerdere kansen om het af te maken. Ook Bencic kon de game nog winnen, maar uiteindelijk besliste Andreescu de wedstrijd na 2 uur en 12 minuten spelen.
Ze treft Serena Williams in de finale zaterdag.