Atleet Foppen net boven Nederlands record op 10 kilometer Madrid

31 dec 2020, 20:29 Sport
atleet foppen net boven nederlands record op 10 kilometer madrid
ANP
Atleet Mike Foppen heeft in de oudejaarsloop van Madrid een aanval op het Nederlands record 10 kilometer op de weg zien mislukken. De 24-jarige Gelderlander bleef een paar seconden boven het record dat met 28.08 op naam staat van Abdi Nageeye en Richard Douma. Foppen, die afgelopen zomer op de baan de Nederlandse titels pakte op de 5000 en 10.000 meter, eindigde als vierde in een officieuze tijd van 28.14.
In de sprint om de derde plaats moest de Nijmegenaar het afleggen tegen de Keniaanse Amerikaan Paul Chelimo. De 25-jarige Keniaan Daniel Simiu Ebenyo soleerde naar de winst in de Spaanse hoofdstad. Ebenyo kwam als eerste over de finish in 27.42.
Douma, die samen met Nageeye het Nederlands record in handen heeft, zou ook meedoen in Madrid. Hij kon echter niet naar Spanje vliegen vanwege problemen met de benodigde coronatest. "Helaas zal ik niet starten tijdens de San Silvestre Vallecana-loop in Madrid", schreef Douma donderdag op Instagram. "Achteraf had het handiger geweest om toch een PCR-test af te laten nemen."