Atlete De Witte snel op 400 meter in Düsseldorf

04 feb 2020, 18:56 Sport
atlete de witte snel op 400 meter in dusseldorf
ANP
Lisanne de Witte heeft bij indoorwedstrijden in Düsseldorf haar persoonlijke indoorrecord aangescherpt op de 400 meter. De Nederlandse atlete zegevierde in een tijd van 52,30 seconden. Daarmee was ze sneller dan vorig jaar in Glasgow toen ze bij de EK indoor finishte in 52,34, goed voor brons.
De Witte was afgelopen vrijdag ook al actief in Karlsruhe. Ze liep toen de derde tijd op de 400 meter (52,70). De Witte is al zeker van een olympisch ticket voor Tokio 2020.
Marije van Hunenstijn eindigde als vierde in de finale van de 60 meter. Ze liep met 7,31 een persoonlijk record. Naomi Sedney finishte als zevende in 7,43. Joris van Gool liep de achtste tijd in de finale van de 60 meter (6,73). Taymir Burnet (6,77) en Hensley Paulina (6,79) wisten zich niet te plaatsen voor de eindstrijd.
Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar verbeterde eveneens zijn persoonlijke indoorrecord. Hij wipte over 5,70 meter. Daarmee eindigde Koppelaar op de gedeelde vierde plek.
Het indoorseizoen heeft dit jaar geen afsluitende titelstrijd. De WK indoor in het Chinese Nanjing is vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus geschrapt.