Atlete Vetter breekt vijfkamp af

01 mrt 2019, 20:15 Sport
atlete vetter breekt vijfkamp af
Atlete Anouk Vetter heeft de vijfkamp bij de EK indoor in Glasgow na drie onderdelen afgebroken. De Arnhemse besloot niet meer van start te gaan op het vierde onderdeel, het verspringen. Ze had last van haar afzetvoet en wilde geen risico nemen.
De Europees kampioene op de zevenkamp van 2016 stond in de tussenstand vierde. Die klassering dankte ze aan 8,33 seconden op de 60 meter horden, 1,75 meter bij het hoogspringen en 15,40 meter met het kogelstoten. Ze deed voor het eerst in vier jaar mee aan een vijfkamp.
,,Ik had een gekke afzet bij het hoogspringen en de voet werd stijver en stijver. Ik voelde het steeds meer en kreeg zelfs pijnscheuten. Toen wist ik dat ik moest stoppen'', lichtte Vetter toe bij de NOS. ,,Dit is een EK indoor en niet de Olympische Spelen. Dan ben je bereid een pijnstiller te nemen, maar niet in dit toernooi, met het gevaar dat het verergert en ik er een paar maanden uit lig.''
Vetter was er emotioneel onder. ,,Vroeger was ik vaak geblesseerd, maar sinds 2014 heb ik alle meerkampen die ik deed afgemaakt. Daarom had ik wel even een moeilijk momentje. Ik wilde de vijfkamp dolgraag afmaken, ook al wist ik dat het wel heel goed moest gaan om een medaille halen.''
De Britse Katherina Johnson-Thompson is de topfavoriete voor het goud. Ze won ook het verspringen (6.53) leidt riant in de tussenstand met alleen nog de 800 meter voor de boeg.