Atlete Visser blijft in Nederland en gaat trainen onder Meuwly

18 okt 2022, 9:18 Sport
atlete visser blijft in nederland en gaat trainen onder meuwly
Atlete Nadine Visser heeft ervoor gekozen in Nederland te blijven trainen. De hordeloopster gaat dat doen onder Laurent Meuwly. De 27-jarige Visser nam vorige maand na een teleurstellend seizoen afscheid van haar coach Bart Bennema, die kort daarna ook moest stoppen als bondscoach korte sprint en horden bij de Atletiekunie. Visser werkte tien jaar samen met Bennema en eindigde vorig jaar als vijfde in de olympische finale van de 100 meter horden in Tokio.
Meuwly heeft na het stoppen van Bennema de leiding over de atleten die gespecialiseerd zijn in de 100 en 200 meter en 100 en 110 meter horden, evenals de specialisten op 400 meter en 400 meter horden. Die groepen zijn samengevoegd. Visser had er ook voor kunnen kiezen met een coach buiten de Atletiekunie of in het buitenland aan de slag te gaan.
De Noord-Hollandse begon maandag op het nationaal sportcentrum Papendal aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, blijkt uit een bericht op haar sociale media. Ook onder anderen drievoudig Europees kampioene Femke Bol, Lieke Klaver, Liemarvin Bonevacia en sprintcoryfee Churandy Martina trainen in de grote groep van Meuwly.
In de atletiekwereld ontstond eerder deze maand onrust nadat atleten en coaches tegen NRC en Trouw hadden geklaagd over het verslechterde topsportklimaat in de afgelopen 4,5 jaar binnen de Atletiekunie. Meerdere topatleten, onder wie Visser en Bol, distantieerden zich later van het geschetste beeld.