Australian Open vertrouwt op Nadal, minder zeker van Djokovic

22 dec 2021, 8:24 Sport
australian open vertrouwt op nadal minder zeker van djokovic
Directeur Craig Tiley van de Australian Open rekent erop dat de Spaanse tennisser Rafael Nadal in januari meedoet aan het eerste grandslamtoernooi van 2022. Hij is minder zeker van de deelname van de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic.
Nadal speelde vorige week in Abu Dhabi zijn eerste partijtjes tennis na een slepende voetblessure en testte bij terugkomst in Spanje positief op corona. De twintigvoudig grandslamwinnaar zei dat hij niet kon garanderen dat hij daadwerkelijk zal aantreden in de Australian Open. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij meedoet. Spelers die nu positief testen, moeten even door een periode heen totdat ze niet meer besmettelijk zijn en dan zijn ze weer in orde. Voor de Australian Open is Nadal ruim op tijd fit", aldus Tiley.
Over de deelname van titelverdediger Djokovic was Tiley minder overtuigend. Alleen spelers die gevaccineerd zijn of een medische vrijstelling hebben, mogen tennissen in Melbourne. Van Djokovic is niet bekend of hij de prikken tegen corona heeft genomen. "Als Novak wil meedoen, moet hij gevaccineerd zijn of een medische vrijstelling hebben verkregen. Voor zover ik weet heeft nog geen enkele speler een medische vrijstelling. Hij praat er niet over en ik ga het hem niet vragen, want het zijn mijn zaken niet."