AZ-aanvoerder Clasie: ervaren Lazio favoriet in achtste finale

06 mrt 2023, 20:29 Sport
az aanvoerder clasie ervaren lazio favoriet in achtste finale
ANP
Lazio begint dinsdag als favoriet aan de achtste finale van de Conference League tegen AZ. Dat vindt Jordy Clasie, de aanvoerder van de Alkmaarders.
"We moeten proberen onszelf te zijn en ervan te gaan genieten", zei Clasie maandag op een persconferentie in Rome. "In de wedstrijd moeten we situaties herkennen en lezen. Wanneer is het handig om aan te vallen? En wanneer is het handig om in te zakken? Die momenten moeten we goed uitkiezen."
Lazio won vrijdag met 1-0 bij koploper Napoli en staat in de Serie A op de derde plaats. "Vanwege mijn schorsing heb ik vrijdag het laatste halfuur van die wedstrijd gezien. Een mooie overwinning voor ze. Napoli is een van de betere ploegen van Europa, dus daar winnen is een fantastisch resultaat", aldus de middenvelder. "Napoli was de bovenliggende partij, maar Lazio is een heel volwassen ploeg met veel individuele kwaliteiten waarmee ze wedstrijden kunnen beslissen. In Italië heb je veel ploegen met ervaren jongens. In Nederland is dat niet zo. We leiden vooral talenten op. Qua ervaring hebben ze bepaalde spelers die de ploeg op sleeptouw nemen."
Spits Ciro Immobile kan niet meedoen bij Lazio omdat hij geblesseerd is. "Hij is een belangrijk onderdeel van het spel van Lazio, vooral in het afmaken. Voor elke ploeg is dat altijd een gemis", sprak Clasie. "Aan de andere kant vind ik ook dat Lazio een grote groep heeft met heel veel kwaliteiten en ze zullen het zeker kunnen opvangen."
Trainer Pascal Jansen kijkt uit naar het treffen met de ploeg van coach Maurizio Sarri, die hij een compliment maakte. "Hij is een zeer ervaren coach met een fantastisch cv. Hij speelt mooi voetbal met zijn teams." Jansen ziet wel mogelijkheden voor AZ. "Uiteraard hebben we onze ideeën voor morgen, maar we hebben ook onze eigen identiteit. We zien ook wel degelijk de zwaktes van Lazio en die gaan we morgen proberen te benutten. De waarheid ligt altijd op het veld."
Het duel in Rome begint om 18.45 uur.