Baansprinter Lavreysen geklopt in finale Nations Cup

11 jul 2022, 8:00 Sport
baansprinter lavreysen geklopt in finale nations cup
ANP
Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft in een wedstrijd uit de Nations Cup in Cali een zeldzame nederlaag geleden op de sprint. De wereld- en olympisch kampioen verloor in de finale van Nicholas Paul. De renner van Trinidad en Tobago had aan twee heats genoeg om de Brabander te verslaan.
Jeffrey Hoogland veroverde het brons. Na zijn nederlaag tegen Paul in de halve finales was hij in de 'troostfinale' te sterk voor de Colombiaan Cristian David Ortega. Beide Nederlanders hadden eerder op de piste van het Colombiaanse Cali naast een finaleplaats op het onderdeel keirin gegrepen. Op de teamsprint was Nederland bij de mannen niet in actie gekomen.
Bij de vrouwen pakte Shanne Braspennincx op de slotdag het brons op de keirin. De olympisch kampioene op het onderdeel, waarbij zes rensters sprinten om de winst, moest thuisrijdster Martha Bayona en de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews voor zich dulden. Laurine van Riessen finishte als vijfde, Steffie van der Peet won de B-finale om de zevende plaats. Braspennincx, Van Riessen en Hetty van der Wouw hadden op de openingsdag het zilver gepakt op de teamsprint.