Baas Red Bull: Verstappen voornaamste kandidaat opvolging Lewis

15 feb 2021, 18:34 Sport
baas red bull verstappen voornaamste kandidaat opvolging lewis
ANP
Max Verstappen staat bovenaan de verlanglijst van Mercedes als wereldkampioen Lewis Hamilton besluit te stoppen. Dat is de stellige overtuiging van Christian Horner, de baas van de huidige renstal van de Nederlandse coureur in de Formule 1, Red Bull.
"Daar twijfel ik geen moment aan", zegt Horner. "Hij is de eerste keus. Er zijn echter wel alternatieven voor Mercedes. Ze hebben bijvoorbeeld ook nog George Russell. Verder is het natuurlijk ook zo dat wij een zeer goede relatie met Max hebben. Na het komend seizoen veranderen bovendien de regels. Wie heeft dan de snelste auto? Veel zaken spelen nog een rol."
Het is daarom aan Red Bull een competitieve auto te leveren, waardoor Verstappen ook bij zijn huidige team mee kan doen om de wereldtitel. "Dat gaat de doorslag geven, niet allerlei clausules die in zijn contract staan. Wij moeten ervoor zorgen dat de omstandigheden voor Max bij ons ideaal zijn."
Verstappen staat tot 2023 onder contract bij Red Bull. Lewis, zevenvoudig wereldkampioen, tekende onlangs voor slechts een jaar bij voor Mercedes. Daardoor namen de speculaties dat hij daarna stopt toe.