Badmintonbond: geen herstart eredivisie tijdens lockdown

19 dec 2020, 10:54 Sport
badmintonbond geen herstart eredivisie tijdens lockdown
ANP
De eredivisie badminton gaat, hoewel topcompetities in tal van sporten mogen worden hervat, in ieder geval tijdens de huidige strenge lockdown niet verder. Badminton Nederland zegt dat er "veel haken en ogen zitten" aan een herstart voor 19 januari. Ook vindt de bond dat de hervatting van de competitie in tegenspraak is met de oproep van het kabinet aan de maatschappij het aantal reisbewegingen te beperken om zo het coronavirus terug te dringen.
"Met het herstarten van de eredivisie belasten we niet alleen de spelers maar ook wedstrijdfunctionarissen en vrijwilligers met reisbewegingen, testen en gezondheidsrisico’s", meldt Badminton Nederland in een persbericht. "We hebben dan ook besloten om gezamenlijk onze verantwoordelijkheid hierin te nemen en de eredivisie tijdens de strenge lockdown niet op te starten."
Het besluit is genomen in samenspraak met de clubs die in de eredivisie uitkomen. De bond stelt dat er aan het door NOC*NSF opgestelde protocol voor topsportcompetities veel haken en ogen zitten. "Het gaat hierbij onder andere om de kosten voor coronatesten en extra reiskosten die Badminton Nederland en de verenigingen momenteel moeilijk kunnen dragen. Daarnaast beschikt een deel van de verenigingen waarschijnlijk niet over de eigen sporthal en is de mening onder de spelers verschillend."
Badminton Nederland bekijkt in januari of en in welke vorm de eredivisie verder gaat.