Badmintonsters buigen diep voor Denemarken op EK teams

11 feb 2020, 20:11 Sport
badmintonsters buigen diep voor denemarken op ek teams
ANP
De Nederlandse badmintonsters zijn in Frankrijk met een zware nederlaag begonnen aan de EK voor landenteams. De eerste groepswedstrijd tegen Denemarken ging in Liévin met 5-0 verloren. Het ongeplaatste Oranje wist niet één game te winnen. De forse verliespartij kwam niet geheel onverwacht. Denemarken is titelverdediger en als eerste geplaatst.
Namens Nederland verloren Soraya de Visch Eijbergen, Gayle Mahulette en Nadia Choukri in het enkelspel. Ook de dubbels Selena Piek/Cheryl Seinen en Debora Jille/Alyssa Tirtosentono konden niet tot winst komen.
De Nederlandse vrouwenploeg speelt woensdag tegen Estland en sluit donderdag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Ierland.
Het Nederlands mannenteam, als zesde geplaatst, begon met een soepele zege zonder gameverlies tegen Slowakije (5-0). Mark Caljouw, Joran Kweekel en Finn Achthoven zorgden voor de winstpunten in het enkelspel, waarna ook de dubbels Ruben Jille/Ties van der Lecq en Jelle Maas/Robin Tabeling succesvol waren. Oranje speelt woensdag tegen Luxemburg en donderdag tegen Litouwen.