Bart Hoolwerf troeft broer af op Weissensee

27 jan 2018, 16:32 Sport
bart hoolwerf troeft broer af op weissensee
Bart Hoolwerf heeft de Open Nederlandse titel op de Weissensee veroverd. De marathonschaatser van het team Okay Fashion & Jeans/Interfarms won na 100 kilometer de lange sprint voor zijn broer Evert Hoolwerf, die voor Royal A-ware rijdt, en zijn teamgenoot Crispijn Ariëns.
Voor Hoolwerf betekende het zijn tweede zege in een paar dagen tijd. Twee dagen geleden won hij ook al een criterium op de Weissensee, met Ariëns als nummer twee. Zaterdag was hij op zijn twintigste verjaardag opnieuw de snelste in een chaotische sprint waarin enkele schaatsers onderuit gingen.
Na de finish was er nogal wat commotie over de sprint. De wedstrijdjury deelde zelfs vier rode kaarten uit. Simon Schouten en Arjan Stroetinga van Royal A-ware kregen een rode kaart voor het hinderen van Gary Hekman in de sprint en nogmaals Stroetinga en Rick Smit van AB Vakwerk kregen een rode kaart wegens een handgemeen, dat onstond nadat de rijders van Hekmans ploeg verhaal waren gaan halen bij hun concurrenten.
,,Hekman werd moedwillig uit de baan gereden en heeft daardoor niet kunnen sprinten", zei teamcoach Roy Boeve van AB Vakwerk boos. ,,Het is bijzonder slecht voor de sport als dit soort dingen gebeuren. We hebben een protest ingediend en vinden dat Royal A-ware uitgesloten moet worden van verdere deelname."