Basketballer Booker leidt Suns in NBA langs titelhouder Warriors

26 okt 2022, 7:48 Sport
basketballer booker leidt suns in nba langs titelhouder warriors
ANP
Basketballer Devin Booker heeft Phoenix Suns in de NBA langs Golden State Warriors geleid. In het eigen Footprint Center werd het liefst 134-105 voor de Suns.
Na een goede start van het seizoen liet Booker, in zijn eerste drie duels al goed voor 96 punten, zich ook tegen de Warriors gelden. Hij was tegen de regerend kampioen de man van de avond en nam ruim een kwart van de punten voor zijn rekening.
Klay Thompson werd aan de zijde van de Warriors voor het eerst van zijn loopbaan weggestuurd, wegens een opstootje met Booker. Het bleef uiteindelijk bij een woordenwisseling. De gefrustreerde Thompson beleefde een dramatische avond en kwam tot slechts 2 punten. Stephen Curry wist zich ook niet te onderscheiden en nam 21 punten voor zijn rekening. Daarmee was hij al de topschutter aan de zijde van de club uit San Francisco.
"Zij zijn de titelhouders. Ze hebben een bepaalde status, een reputatie en zitten op de troon. Elke keer dat we tegen ze spelen doen we er alles aan en willen we competitief zijn", zei Booker na de zege. De man van de wedstrijd ging ook nog kort in op het voorval met Thompson. "Ik hou van Klay Thompson en ben een groot fan van hem. Maar dat neemt niet weg dat we elkaar een beetje uit de tent lokken", aldus Booker, die met zijn ploeg op drie zeges staat in de Western Conference. De Warriors staan na vier wedstrijden op twee overwinningen.