Basketballers Charlotte Hornets maken het Utah lastig

21 dec 2021, 7:43 Sport
basketballers charlotte hornets maken het utah lastig
De basketballers van Utah Jazz hebben hun 21e overwinning geboekt in de Amerikaanse competitie NBA. Lang leek de ploeg duidelijk te sterk voor Charlotte Hornets, die echter in het vierde kwart de wedstrijd deed kantelen. Het liep goed af voor de thuisploeg, mede dankzij 23 punten en 21 rebounds van Rudy Gobert: 112-102.
Ook zijn ploeggenoten Bojan Bogdanovic (23 punten) en Donovan Mitchell (21) waren hard nodig om de Hornets te stoppen. Utah leidde met nog ruim acht minuten op de klok met 17 punten voordat de Hornets na een geslaagde inhaalrace drie minuten voor het einde de leiding namen: 91-92. Dat deed de ploeg mede dankzij Terry Rozier die 14 van zijn 20 punten maakte in de laatste acht minuten.
Utah slaagde er alsnog in een derde nederlaag in vier thuisduels te voorkomen.
Golden State Warriors keerde na vijf uitduels terug in San Francisco en versloeg daar Sacramento Kings: 113-98. Steven Curry bewaarde 15 van zijn 30 punten voor het laatste kwart. Beide ploegen misten een aantal spelers vanwege een positieve coronatest of omdat ze contact hadden gehad met een besmet persoon.