Beijing meldt op eerste dag Spelen 45 nieuwe coronabesmettingen

05 feb 2022, 7:13 Sport
beijing meldt op eerste dag spelen 45 nieuwe coronabesmettingen
Op de eerste officiële wedstrijddag van de Olympische Spelen in Beijing heeft de organisatie melding gemaakt van 45 nieuwe coronabesmettingen. Bij de tests van vrijdag werden 25 gevallen geconstateerd bij atleten en hun begeleiders en 20 besmettingen bij andere personen.
Op de luchthaven van Beijing werden 26 van de 45 positieve testen vastgesteld bij mensen die vrijdag arriveerden. De andere 19 positieve gevallen waren in de zogenoemde 'superbubbel' in de Chinese hoofdstad, waar alle betrokkenen bij de Olympische Spelen dagelijks worden getest.
Het totale aantal positieve testen op de Spelen is daardoor gestegen naar 353. Volgens de organisatie zijn tot vrijdag 12.500 mensen gearriveerd op het vliegveld van Beijing.
Voor de Winterspelen in China geldt een streng beleid vanwege de coronapandemie. Alle betrokkenen, van atleten tot journalisten, zijn volledig afgezonderd van de rest van de Chinese bevolking. Iedereen die het virus heeft opgelopen, wordt geïsoleerd in een speciaal daarvoor bestemd hotel. Pas na twee negatieve PCR-testen met minimaal 24 uur daartussen kunnen de getroffenen het isolatiehotel verlaten.