Bekenden roemen Serena Williams als 'de grootste aller tijden'

03 sep 2022, 10:27 Sport
bekenden roemen serena williams als de grootste aller tijden
Serena Williams werd na haar uitschakeling op de US Open toegejuicht door een uitverkocht Arthur Ashe Stadion in New York. Haar nederlaag tegen de Australische Ajla Tomljanovic was waarschijnlijk de laatste partij van de 40-jarige Williams, die in haar carrière 23 grandslamtitels veroverde. Vanuit de sport en daarbuiten wordt Williams geroemd als 'de beste ooit'.
"Serena Williams je bent letterlijk de grootste, op en naast de baan", reageerde Tiger Woods. De Amerikaanse golfer die zelf vijftien majortoernooien op zijn naam schreef, woonde deze week de partij van Williams in de tweede ronde nog bij in haar box op de tribune.
"Bedankt dat je ons allemaal hebt geïnspireerd dat je je dromen moet najagen. Ik houd van je, kleine zus", schreef voormalig first lady Michelle Obama. De echtgenote van voormalig president Barack Obama roemde Williams voor haar weg vanuit een lastige achtergrond in Compton naar de status van een icoon in de sport en in de Amerikaanse cultuur.
"Hoe bevoorrecht zijn we geweest dat we konden meekijken hoe een jong meisje uit Compton opgroeide tot een van de grootste atleten ooit", schreef Obama. "Ik ben trots op je en kan niet wachten de levens te zien die je allemaal blijft veranderen met je talenten."
Basketbal-vedette LeBron James noemde Williams de grootste aller tijden. "Gefeliciteerd met je ongelofelijk carrière", schrijft hij. "Wat jij hebt gedaan voor de sport, voor vrouwen, is ongeëvenaard. Het is een eer geweest om te kijken naar jouw weg en het veroveren van alle doelen die je wilde bereiken."
Basketbal-legende Magic Johnson wees ook op de belangrijke rol die Williams heeft gespeeld in het inspireren van zwarte atleten. "We hebben net de laatste US Open gezien van de grootste atlete aller tijden, Serena Williams. Serena heeft zo veel voor de sport betekend, voor het tennis, voor de wereld en voor ieder meisje en bovenal voor ieder zwart meisje over de hele wereld", reageerde Johnson.
Andy Roddick, de laatste Amerikaanse tennisser die de US Open bij de mannen op zijn naam schreef (in 2003) noemde het een "voorrecht voor het leven" dat hij Williams heeft mogen zien spelen tijdens haar carrière. "Ik kan niet wachten te zien wat je hierna gaat doen."