Belgische wielrenner Wellens nieuwe ploeggenoot Pogacar bij UAE

09 aug 2022, 10:47 Sport
belgische wielrenner wellens nieuwe ploeggenoot pogacar bij uae
ANP
De Belgische wielrenner Tim Wellens verruilt na dit seizoen Lotto Soudal voor UAE Team Emirates. Bij de ploeg van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft Wellens een contract voor twee seizoenen getekend. De 31-jarige renner won in zijn carrière onder meer twee etappes in de Giro d'Italia en de Vuelta.
"Na tien fantastische jaren bij mijn oude ploeg, heb ik besloten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging", zei Wellens. "Ik heb het gevoel dat ik bij een echt wereldteam terechtkom met een heel professionele structuur en veel ambitie."
Ook werd bekend dat wielrenner Bob Jungels vanaf volgend jaar rijdt voor Bora-hansgrohe. De winnaar van een bergrit in de afgelopen Tour de France heeft bij de Duitse ploeg een contract voor meerdere seizoenen getekend. De 29-jarige Luxemburger komt over van AG2R-Citroën.
Bora-hansgrohe wil meer diepte aan de ploeg toevoegen en kwam daardoor uit bij Jungels. "Zo willen we het voor onze concurrenten moeilijk maken om onze races te voorspellen. Bob kan een sleutelrol spelen in belangrijke wedstrijden omdat hij zeer veelzijdig is", zei sportief directeur Rolf Aldag.
De Belgische ploeg Intermarché-Wanty-Gobert maakte ook twee nieuwe aanwinsten bekend. Het team waar ook Mike Teunissen volgend jaar voor gaat rijden, heeft de Belgen Rune Herregodts (24) en Arne Marit (23) gecontracteerd. Zij komen over van Sport Vlaanderen - Baloise.