Benoot niet van start in Gent-Wevelgem na contact met Bakelants

10 okt 2020, 17:11 Sport
benoot niet van start in gent wevelgem na contact met bakelants
ANP
Sunweb laat wielrenner Tiesj Benoot niet starten in Gent-Wevelgem zondag. De Belgische wielrenner is in de afgelopen dagen in contact geweest met zijn landgenoot Jan Bakelants, van wie eerder zaterdag bekend werd dat hij positief heeft getest op het coronavirus.
De 26-jarige Gentenaar was afgelopen woensdag samen met Bakelants te gast bij het Belgische televisieprogramma Extra Time Koers. Sunweb laat weten dat Benoot geen symptomen heeft en zich goed voelt. De renner zal in quarantaine gaan, voordat hij volgende week extra PCR-tests ondergaat.
"Heel raar gevoel dat ik niet mag starten morgen, terwijl ik me helemaal fit voel en klaar ben om te koersen", reageerde Benoot zaterdag via Twitter. "Maar dit is het offer dat we moeten brengen en ik denk dat het de enige juiste beslissing is. Ik wens mijn teamgenoten veel geluk morgen."
Lotte Kopecky gaat bij de vrouwen wel van start. De Belgische wielrenster van Lotto Soudal was net als Bakelants en Benoot ook te gast in de uitzending, maar kreeg wel toestemming van haar ploeg om te starten. "Ze zaten ver genoeg van elkaar in de studio", zei woordvoerder Philippe Maertens. "Haar test van drie dagen geleden en van zaterdag was ook negatief. Dus er is geen probleem."