Bernal huilt tranen van geluk

26 jul 2019, 19:16 Sport
bernal huilt tranen van geluk
Wielrenner Egan Bernal huilde tranen van geluk nadat hij de gele trui in ontvangst had genomen. "Ik kan nu alleen maar huilen en blij zijn", stamelde de nieuwe klassementsleider van de Tour de France. "Ik heb hier altijd van gedroomd."
Bernal nam de leiding over van Julian Alaphilippe in een etappe die 25 kilometer voor de finish werd beëindigd omdat hagelbuien en modderstromen een deel van het resterende parcours onbegaanbaar hadden gemaakt. De jury van de Tour besloot de doorkomst op de Col de l'Iseran, de voorlaatste berg, mee te laten tellen voor het algemeen klassement.
Bernal kwam daar als eerste boven, met 50 seconden voorsprong op Kruijswijk en Geraint Thomas. Julian Alaphilippe passeerde twee minuten later de top en verloor zijn gele trui aan Bernal. De 22-jarige Colombiaan Bernal verdedigt zaterdag in de laatste bergetappe een voorsprong van 45 seconden op Alaphilippe. Ook Geraint Thomas (1.03), Steven Kruijswijk (1.15) en Emanuel Buchmann (1.42) hebben nog uitzicht op de winst van de Tour.
"Het kan nog heel spannend worden", zei Bernal. "Maar ik wil deze gele trui mee naar Parijs en Colombia nemen."