Bernal wint Parijs-Nice na duel met Quintana

17 mrt 2019, 16:57 Sport
bernal wint parijs nice na duel met quintana
ANP
Wielrenner Egan Bernal heeft de 77e editie van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Team Sky won de hoog aangeschreven etappekoers na een slopende slotrit die werd gewonnen door de Spanjaard Ion Izagirre van Astana. Bernal hield in het algemeen klassement 39 seconden voorsprong over op zijn landgenoot Nairo Quintana.
Bernal had vooraf aan de achtste etappe 46 seconden voorsprong op Quintana die derde stond in het klassement. In de heuvelachtige slotrit naar Nice plaatste de renner van Movistar op 47 kilometer van de streep zijn aanval. Quintana dichtte al snel het gat naar de groep vluchters waar hij steun kreeg van ploeggenoot Marc Soler. Vervolgens ontstond er een spannende strijd tussen de vluchters onder aanvoering van Quintana en het peloton geleid door Team Sky.
Zonder de hulp van ploeggenoten zag Quintana in de laatste tien kilometer zijn voorsprong slinken. Izagirre sprong weg bij de koplopers en soleerde naar zijn eerste etappezege in 2019. Wilco Kelderman finishte als derde achter de Spanjaard van Astana en de Belg Oliver Naesen.
In het algemeen klassement eindigde Kelderman als veertiende. In de zevende etappe had de renner van Team Sunweb veel tijd verloren.
Quintana eindigde in het klassement als tweede achter Bernal. Vooraf aan de etappe stond Philippe Gilbert nog op die plek. De Belg kon het tempo op de Côte de Peille niet meer bijhouden en moest het peloton laten gaan. Hij zakte in het klassement naar de vijftiende plaats.