Berrettini verslaat Alcaraz in vijf sets op Australian Open

21 jan 2022, 10:14 Sport
berrettini verslaat alcaraz in vijf sets op australian open
De Italiaan Matteo Berrettini heeft zich in de derde ronde van de Australian Open in vijf sets langs het Spaanse talent Carlos Alcaraz geslagen. Het werd 6-2 7-6 (3) 4-6 2-6 7-6 (5) voor de nummer 7 van de plaatsingslijst.
De 18-jarige Alcaraz besloot het 4 uur en 10 minuten durende duel met een dubbele fout. In de vijfde set wordt er bij 6-6 een beslissende tiebreak tot de tien punten gespeeld.
"Op zijn leeftijd kwam ik nog niet eens voor op de ATP-ranglijst. Hij is ongelooflijk goed", zei Berrettini (25) na het bereiken van de vierde ronde.
Alcaraz was vorig jaar op de US Open de sensatie van het toernooi. Hij versloeg toen onder anderen Stefanos Tsitsipas.
De als derde geplaatste Alexander Zverev leed geen setverlies tegen Radu Albot uit Moldavië. Het werd 6-3 6-4 6-4 voor de Duitser, die mikt op zijn eerste grandslamtitel. Hij haalde vorig jaar de laatste acht in Melbourne. Zverev sloeg tegen Albut zestien aces en gunde zijn opponent in een uur en 57 minuten geen servicebreak.
Miomir Kecmanovic, die het in de eerste ronde zou opnemen tegen Novak Djokovic, houdt vooralsnog de Servische eer hoog. De 22-jarige Kecmanovic verzekerde zich ten koste van de Italiaan Lorenzo Sonego van een plek in de vierde ronde: 6-4 6-7 (8) 6-2 7-5.
Kecmanovic wist op de grand slams nooit verder te komen dan de tweede ronde. Hij is de nummer 77 van de wereld.
De Spanjaard Pablo Carreño Busta, in de vorige ronde te sterk voor Tallon Griekspoor, maakte in vier sets een einde aan het toernooi van de Amerikaan Sebastian Korda, de zoon van voormalig winnaar Petr Korda. Het werd 6-4 7-5 6-7 (6) 6-3.