Berrettini via winst in vijf sets op Monfils naar halve finales

25 jan 2022, 15:03 Sport
berrettini via winst in vijf sets op monfils naar halve finales
ANP
Matteo Berrettini heeft zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De Italiaanse tennisser had in de kwartfinales wel vijf sets nodig om zich te ontdoen van de Fransman Gaël Monfils. Na een partij van 3 uur en 49 minuten stonden de setstanden 6-4 6-4 3-6 3-6 en 6-2 op het scorebord in de Rod Laver Arena.
De 35-jarige Monfils speelt al meer dan vijftien jaar op het hoogste niveau, maar wist nooit de finale te halen van een grandslamtoernooi. Slechts twee keer haalde hij de halve finales: in 2008 op Roland Garros en in 2016 op de US Open. Hij deed tegen de als zevende geplaatste Berrettini vier sets nauwelijks onder, maar ging in de vijfde en beslissende set toch door de knieën.
Berrettini staat voor de derde keer in zijn carrière in de halve finales van een grand slam. Hij haalde eerder de laatste vier in 2019 in de US Open en vorig jaar speelde hij zelfs de finale van Wimbledon. Daarin was de Serviër Novak Djokovic te sterk. De 25-jarige Italiaan neemt het in de halve finale op tegen de Spanjaard Rafael Nadal, die dinsdag ook vijf sets nodig had om de Canadees Denis Shapovalov uit te schakelen.