Bertens begint goed aan Wimbledon

02 jul 2019, 20:46 Sport
bertens begint goed aan wimbledon
ANP
Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Wimbledon. De als vierde geplaatste Bertens was op het Centre Court met 6-3 6-2 te sterk voor de Luxemburgse Mandy Minella, de nummer 98 van de wereld.
De partij tussen Bertens en Minella stond aanvankelijk gepland op baan 12, maar omdat de partijen op het Centre Court snel waren afgelopen werd de partij verplaatst naar de hoofdbaan.
Halverwege de eerste set leverde Minella haar servicegame in met een dubbele fout, maar in de daaropvolgende game leverde Bertens ook haar opslaggame in. Bertens verlaagde haar foutenlast en trok met twee opeenvolgende games de eerste set toch nog naar zich toe.
De 33-jarige Minella, die in haar loopbaan pas één zege op Wimbledon heeft geboekt, bood Bertens met agressief spel anderhalve set aardig partij. Bertens plaatste op 2-2 in de tweede set een break en liep vervolgens snel weg. Na 67 minuten maakte ze het af met een netbal.
Bertens overtuigde niet met haar opslag en ze sloeg slechts twee aces. In de rally's was ze echter veel vaster dan de bij vlagen wilde Minella en aan het net wist Bertens ook veel punten te scoren.
Minella baarde twee jaar geleden opzien door op Wimbledon te verkondigen dat ze al vier maanden zwanger was. Na de geboorte van haar kind pakte ze haar loopbaan weer op. Haar hoogste ranking is 66.
Bertens neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaanse Taylor Townsend, tegen wie ze nooit eerder speelde. Vorig jaar haalde Bertens de kwartfinales op Wimbledon.