Bertens gaat op voor nieuw hoogtepunt

11 mei 2019, 5:48 Sport
bertens gaat op voor nieuw hoogtepunt
ANP
Kiki Bertens kan zaterdagavond het hoogtepunt van haar loopbaan beleven. Ze is nog maar één zege verwijderd van de titel op het prestigieuze WTA-toernooi van Madrid. Om 18.30 uur neemt ze het op tegen Simona Halep, de Roemeense nummer 2 van de wereld.
Bertens speelde vijf keer eerder tegen Halep en ze won twee van die duels. De laatste ontmoeting, in de finale vorig jaar in Cincinnati, werd in drie sets gewonnen door Bertens. Dat is nog altijd het hoogtepunt uit haar loopbaan. Het toernooi van Madrid is echter uit een hogere categorie dan Cincinnati, waardoor een nieuw hoogtepunt lonkt.
Bij winst van het toernooi stijgt Bertens naar de 4e plaats op de wereldranglijst, bij verlies blijft ze 7e. Halep daarentegen neemt bij winst de nummer 1-positie weer over van de Japanse Naomi Osaka.
Bertens heeft in vijf partijen in Madrid pas 27 games afgestaan. Ze versloeg in de vorige rondes achtereenvolgens Katerina Siniakova, Jelena Ostapenko, Anastasija Sevastova (12), Petra Kvitova (2) en Sloane Stephens (8) in twee sets.