Bertens knokt zich naar tweede ronde in Peking

28 sep 2019, 12:24 Sport
bertens knokt zich naar tweede ronde in peking
Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt van de China Open in Peking. De als achtste geplaatste Nederlandse won in drie sets van Donna Vekic uit Kroatië: 3-6 6-1 7-6 (3).
Bertens begon net als in haar eerste partijen in de afgelopen weken op de toernooien in Azië niet goed. Vekic brak al snel naar 3-1, hield die marge vast en pakte de eerste set met 6-3. Met agressiever spel knokte Bertens zich terug en brak de Kroatische nummer 23 van de wereld twee keer (6-1).
In de derde set nam Vekic een break voorsprong, maar Bertens kwam terug. Daarna verloren beide speelsters twee keer hun opslagbeurt. In de tiebreak kwam Bertens op 3-0 en hield die marge met sterke services vast en pakte na twee uur en twintig minuten de zege.
"Ik ben heel erg blij dat ik deze wedstrijd eruit heb gesleept", zei Bertens. "Ik heb niet veel wedstrijden gewonnen en had deze wedstrijd ook nodig. Ik denk dat ik vandaag het juiste heb gedaan. Ik hoop in de tweede ronde ook op een mooie wedstrijd."
Bertens neemt het in de tweede ronde op tegen de winnares van de partij tussen de Franse Carolina Garcia en Dajana Jastremska uit Oekraïne. Bertens: "Beiden spelen aanvallend, ik moet zorgen dat ik mijn eigen spel kan spelen en hopelijk gaat het weer een beetje beter."
De als tweede geplaatste Karolina Pliskova strandde wel in de eerste ronde. De Tsjechische verloor in drie sets van de op een wildcard gestarte Jelena Ostapenko uit Letland: 7-5 3-6 7-5.