Bertens maakt volgende maand opwachting in Billie Jean King Cup

09 mrt 2021, 15:55 Sport
bertens maakt volgende maand opwachting in billie jean king cup
ANP
Kiki Bertens maakt volgende maand haar opwachting in de Billie Jean King Cup, wat voorheen bekendstond als de Fed Cup. Dat zei de nummer 11 van de wereld na haar nederlaag op het toernooi van Dubai.
De 29-jarige Bertens stelde zich de afgelopen jaren met regelmaat niet beschikbaar, omdat ze de voorkeur gaf aan haar individuele carrière. "Maar als ik word geselecteerd, ben ik er weer bij", zei Bertens, die in Dubai met 6-1 6-4 verloor van Tereza Martincova uit Tsjechië.
Oranje neemt het op 16 en 17 april in Den Bosch op tegen China. De inzet van het duel is plaatsing voor de kwalificatieronde voor het eindtoernooi van 2022.
Voorafgaand aan het duel in de Billie Jean King Cup doet Bertens nog mee aan de WTA-toernooien van Miami en Charleston. Op het laatstgenoemde toernooi pakte Bertens in 2018 de titel.
"Na die toernooien moet ik gaan kijken of ik mijn gravelseizoen vol ga proppen met toernooien. Veel zal afhangen van het toernooi van Miami, waar ik me nu op ga voorbereiden." Het toernooi van Miami begint op 23 maart.
Bertens keerde vorig jaar februari terug in het Nederlands team; ze deed voor het eerst sinds 2017 weer mee. Met Bertens verloor Oranje in Den Haag met 3-2 van Wit-Rusland. Bertens verloor met Demi Schuurs het beslissende dubbelspel.