Bertens maandagochtend in actie tegen Zavatska op Roland Garros

27 sep 2020, 18:39 Sport
bertens maandagochtend in actie tegen zavatska op roland garros
Tennisster Kiki Bertens speelt maandag haar partij in de eerste ronde van Roland Garros tegen Katarina Zavatska uit Oekraïne al in de ochtend. Het is de eerste partij op het Court Suzanne Lenglen, de tweede baan in Parijs. De tennissters beginnen om 11.00 uur.
Zavatska is de nummer 112 van de wereld. Bertens is de nummer acht. De Nederlandse is als vijfde geplaatst op het grandslamtoernooi in Parijs.
Arantxa Rus speelt in de eerste ronde tegen de Française Clara Burel als vierde partij op baan 14. De Franse tennisster start met een wildcard.
Titelverdediger Rafael Nadal komt maandag als laatste in actie op het centercourt, Court Philippe Chatrier. De Spanjaard neemt het op tegen Egor Gerasimov uit Wit-Rusland. Als tweede partij op die baan speelt US Open-winnaar Dominic Thiem tegen de Kroaat Marin Cilic. Daarna speelt de als zesde geplaatste Serena Williams op dezelfde baan tegen haar landgenote Kristie Ahn.
Op Court Suzanne Lenglen spelen maandag nog de als derde geplaatste Elina Svitolina en de als vierde geplaatste Daniil Medvedev. Svitolina speelt na de partij van Bertens tegen de Russische Varvara Gratsjeva. Medevedev neemt het in de laatste partij op die baan op tegen de Hongaar Marton Fucsovics.