Bertens probleemloos naar tweede ronde

29 mei 2018, 17:57 Sport
bertens probleemloos naar tweede ronde
Kiki Bertens is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De Nederlandse tennisster rekende in de eerste ronde van het Franse grandslamtoernooi eenvoudig af met Arina Sabalenka uit Wit-Rusland: 6-2 6-1. De partij duurde 1 uur en 9 minuten.
De als achttiende geplaatste Bertens speelt in de tweede ronde opnieuw tegen een Wit-Russische, Aliaksandra Sasnovitsj. Zij versloeg de Tsjechische Denisa Allertova met 6-4 6-3.
Het was de tweede ontmoeting tussen Bertens en Sabalenka. De 26-jarige Wateringse versloeg de huidige nummer 48 van de wereld vorig jaar in de Fed Cup in drie sets. Dit keer was het een eenzijdige partij. Bertens behield de gehele partij haar eigen service. In de eerste set sloeg ze direct in de eerste game toe op de opslag van Sabalenka en bij een voorsprong van 4-2 deed ze dat nog eens.
Ook in de tweede set was het niveauverschil te groot. In sommige games kwam Sabalenka aardig mee, maar ze maakte ook te veel fouten. De laatste hoop voor de Wit-Russische verdween bij een achterstand van 4-1. Ze liet toen liefst vijf breakpoints onbenut.
Bertens, die vorig jaar in Parijs al in de tweede ronde strandde, speelde twee keer eerder tegen Sasnovitsj. In de ontmoeting tijdens de Fed Cup in 2017 verloor de Nederlandse met 6-3 6-4. Twee jaar daarvoor trok Bertens bij een ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer met 7-6 (5) 6-4 wel aan het langste eind.
Sasnovitsj is de mondiale nummer 55, Bertens staat op de 22e plaats.