Bertens voorbereid op aanvallende Townsend

03 jul 2019, 12:59 Sport
bertens voorbereid op aanvallende townsend
ANP
Kiki Bertens staat donderdag in de tweede ronde van Wimbledon tegenover een speelster die ze nooit eerder trof: Taylor Townsend, de nummer 123 van de wereld. Hoewel het pas de eerste ontmoeting is, weet Bertens al een beetje wat ze kan verwachten van de linkshandige Amerikaanse.
"Ze is linkshandig en heel erg getalenteerd. Ze komt heel graag naar het net en speelt erg aanvallend. Ik moet zorgen dat ik zo veel mogelijk ballen terug heb en haar net een bal extra laat slaan", aldus Bertens, als vierde geplaatst op Wimbledon.
"Ik zal haar veel aan het lopen moeten zetten, want daar is ze wat minder sterk in. En omdat ze veel naar het net komt, moet ik klaar zijn voor lage ballen en om passings te slaan."
De 23-jarige Townsend is de voormalige nummer 61 van de wereld. Als junior stond ze in 2013 in de finale van Wimbledon, waarin ze verloor van de Zwitserse Belinda Bencic. Townsend was de nummer 1 van de wereld bij de junioren. Bertens daarentegen kwam nooit voor op de wereldranglijst voor jeugdspelers.
Bij haar debuut op een grand slam bij de senioren, in 2014 op Roland Garros, haalde Townsend meteen de derde ronde. Daarna wist ze nooit meer dan één partij te winnen op een grandslamtoernooi. Townsend won in de eerste ronde met 6-2 6-3 van de Australische Arina Rodionova.
Vorige maand verloor Townsend op Roland Garros in de eerste ronde in drie sets van Garbine Muguruza.