Berusting bij schaatsers na missen medaille ploegachtervolging

15 feb 2022, 10:41 Sport
berusting bij schaatsers na missen medaille ploegachtervolging
ANP
Het was teleurstellend voor de Nederlandse schaatsers, het missen van een medaille op de ploegachtervolging. "Het was niet goed genoeg, we hadden het al lastig in de kwart- en halve finales. Zeker gezien het EK maken die andere landen een behoorlijke stap. We zijn alle drie wat minder, dat kun je je op de Olympische Spelen niet permitteren", zei Sven Kramer bij de NOS.
Patrick Roest en Marcel Bosker waren de andere Nederlandse schaatsers op het onderdeel waarop Noorwegen het goud veroverde. "Ik kan in de laatste rondjes niet doen wat me op het EK wel lukte", vertelde Roest, die zijn vermoeidheid na de 10 kilometer van vrijdag niet als excuus wilde opvoeren. En Bosker, wiens selectie ten koste ging van sprinter Dai Dai N'tab: "Ik merkte dat we minder goed waren dan op het EK. Het is vervelend voor Dai Dai, maar daar denk ik nu niet aan."
Kramer erkende dat de cultuur in Nederland meer is gericht op individuele afstanden. Wellicht was de voorbereiding onvoldoende. "Maar dat is achteraf de koe in de kont kijken. Het heeft er niet mee te maken dat we niet kunnen. Het gaat ook om keuzes, maar het een bijt het ander. Het komt er gewoon niet uit deze week. Dat is ook topsport. Ik hoop dat ze het de komende vier jaar wel voor elkaar kunnen boksen."