Beschuldigde tennisser Zverev juicht onderzoek ATP toe

07 okt 2021, 8:00 Sport
beschuldigde tennisser zverev juicht onderzoek atp toe
ANP
De Duitse tennisser Alexander Zverev is heel blij dat de ATP onderzoek gaat doen naar beschuldigingen van huiselijk geweld die tegen hem zijn gedaan. "Ik ben eerlijk gezegd blij dat dit eindelijk gebeurt", zei de olympisch kampioen van Tokio. "Ik heb hier maanden om gevraagd. De ATP heeft er eigenlijk een jaar te lang mee gewacht. Het is voor mij heel moeilijk om mijn naam te zuiveren, dat kan alleen met zo'n onderzoek."
De 24-jarige Duitser, nummer 4 van de wereld, wordt beschuldigd door zijn ex-vriendin Olga Sjaripova. De Russin bracht vorig jaar naar buiten dat Zverev haar tijdens hun relatie fysiek en geestelijk zou hebben mishandeld. Zo zou de tennisser haar in 2019 tijdens het masterstoernooi in Shanghai hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen toen ze uit de douche kwam op hun hotelkamer. Sjaripova beweert dat het misbruik haar zelfs tot een poging tot zelfmoord had aangezet.
Zverev ontkent de beschuldigingen. "We hadden onze ups en downs, maar het beeld van hoe onze relatie in het openbaar wordt beschreven, klopt niet. Het was gewoon niet zo. Dat is niet wie ik ben, zo ben ik niet opgevoed door mijn ouders", zei hij vorig jaar al. Toch bleven de aantijgingen steeds terugkomen. Na de Spelen zette Zverev zijn advocaten aan het werk om een einde te maken aan publicaties over de in zijn ogen "lasterlijke en valse" beschuldigingen.
De ATP kondigde maandag een intern onderzoek aan. "Dit gaat al een jaar zo door en ik kan niet veel meer doen om mijn naam te zuiveren. Hopelijk gaat dit onderzoek door een derde partij daar eindelijk voor zorgen en kunnen we dit achter ons laten", aldus de winnaar van zeventien ATP-toernooien. Zverev sloeg in zijn carrière al bijna 27 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar, omgerekend ruim 23 miljoen euro.