Beukeboom haalt werelduurrecord Wiggins niet

22 aug 2018, 22:12 Sport
beukeboom haalt werelduurrecord wiggins niet
ANP
Wielrenner Dion Beukeboom is er niet in geslaagd het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbreken. De 29-jarige Nederlander kwam op de wielerbaan van Aguascalientes in Mexico tot een afstand van 52,757 kilometer. Daarmee bleef hij ruim verwijderd van het record van de Brit, die drie jaar geleden in Londen 54,526 kilometer aflegde in een uur.
Beukeboom, meervoudig Nederlands kampioen op de individuele achtervolging op de baan, verwachtte dat het record van Wiggins in het hoog gelegen Velódromo Bicentenario in de Mexicaanse stad te kloppen was. ,,Wij en ook het team rondom Wiggins weten dat het record nóg scherper kan", zei Beukeboom vooraf met bravoure.
De baanwielrenner bleef echter ver van het record van de Brit en zag zijn gemiddelde ook langzaamaan teruglopen. Hij verbrak wel de beste Nederlandse prestatie van Thomas Dekker uit februari 2015. Die kwam op dezelfde baan in Mexico tot 52,221 kilometer in een uur.
Beukeboom was ontgoocheld na afloop. Hij zocht naar redenen waarom het niet was gelukt en sprak tegen zijn coach over fysieke problemen. ,,Ik kon er niet doorheen trappen", zei hij. De baanwielrenner hoopte onder goede omstandigheden in Mexico het record van Wiggins te kunnen breken. De weersomstandigheden waren echter niet gunstig genoeg.
,,Dit was wat er vandaag in zat", zei hij. ,,Dit is denk ik niet de beste prestatie die ik kan leveren. Ons traject wees erop dat ik het record kon breken. Ik heb gereden op het schema van Wiggins. Ik denk dat ik dat een kwartier onder controle had. Daarna is het een lijdensweg geworden."