Biatleet Bø brengt Noren naast Duitsers aan kop medaillespiegel

12 feb 2022, 12:06 Sport
biatleet bo brengt noren naast duitsers aan kop medaillespiegel
ANP
De Noorse biatleet Johannes Thingnes Bø heeft zijn land naast Duitsland aan kop van het medailleklassement op de Olympische Spelen gebracht. Met winst op de 10 kilometer sprint bezorgde de 28-jarige Bø de Noren de zevende gouden medaille in China. Hij stond op het podium met zijn vijf jaar oudere broer Tarjei, die brons pakte. De broers Bø voerden het totale aantal medailles van Noorwegen op deze Winterspelen op naar zestien.
Bø pakte zijn derde plak in Zhangjiakou. Hij won eerder goud met de gemengde aflossing (4x6 kilometer) en brons op de 20 kilometer. De olympisch kampioen op die afstand, de Fransman Quentin Fillon Maillet, moest op de 10 kilometer genoegen nemen met zilver. Hij deed 25 seconden langer over de wedstrijd. Tarjei Bø gaf bijna 39 seconden toe op zijn broertje.
Noorwegen veroverde deze Spelen naast zeven gouden medailles ook drie keer zilver en zes keer brons. De Duitsers hebben zeven keer goud en vijf keer zilver. Omdat in het medailleklassement de 'kleur' van de medailles zwaarder weegt dan het totale aantal, staat Duitsland op 1 en Noorwegen op 2. Nederland neemt op dit moment de vierde plek in met vijf goud, vier zilver en één keer brons.