Bilbao geeft Tourrenners warm maar nat welkom

29 jun 2023, 20:28 Sport
bilbao geeft tourrenners warm maar nat welkom
De 176 wielrenners die vanaf zaterdag deelnemen aan de Tour de France zijn donderdag gepresenteerd aan vele met name Baskische toeschouwers in Bilbao. Dat gebeurde voor het befaamde Guggenheim-museum waar de 22 ploegen een voor een op het podium verschenen.
De meeste renners droegen daarbij een typisch Baskische baret. Het publiek genoot ondanks de soms hevige regen. Vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain was een van de speciale gasten. Over wie de Tour gaat winnen wilde de 58-jarige oud-renner uit de streek Navarra zich niet al te expliciet uitlaten. "Er zijn vele kanshebbers, maar Jonas Vingegaard heeft wellicht de beste papieren", klonk het diplomatiek. Kort ervoor had diens concurrent Tadej Pogacar de handen op elkaar gekregen met een Baskische groet. "Dat moest ik van de vele Basken in onze begeleiding", zei de Sloveen.
Jumbo-Visma was als laatste ploeg aan de beurt. "Het is heel speciaal om hier als titelverdediger te staan, voor zo'n geweldig publiek." Dat kreeg er ondanks de regen geen genoeg van. De Tour de France begint zaterdag en verblijft de eerste dagen in Baskenland.