Bloemendaal naar laatste vier Euro Hockey League, Pinoké niet

06 apr 2023, 20:53 Sport
bloemendaal naar laatste vier euro hockey league pinoke niet
ANP
De hockeyers van Bloemendaal hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League. De winnaar van de afgelopen twee edities was op de eerste dag van de Final 8, in Amsterdam, met 7-2 te sterk voor de Duitse club Harvestehuder THC. Pinoké redde het in het Wagener Stadion niet in de kwartfinales en verloor met 3-2 van Royal Racing Club Bruxelles uit België.
Thierry Brinkman en Tim Swaen waren beiden twee keer trefzeker voor Bloemendaal, dat al in de 2e minuut op voorsprong kwam via een backhand van eerstgenoemde. De Duitsers kwamen na 10 minuten langszij, maar vlak voor rust zorgde Swaen voor de 2-1.
In de tweede helft liep Bloemendaal in 18 minuten uit naar 6-1, waarmee het duel al na 53 minuten beslist was. Nog binnen een uur was de eindstand bepaald.
Pinoké kende ook een goede start en kwam in de 6e minuut aan de leiding via Marlon Landbrug. Bij rust was het 2-2 en na een klein uur nam Tanguy Cosyns het winnende doelpunt voor zijn rekening voor Racing.
Bloemendaal en Racing nemen het zaterdag tegen elkaar op bij de laatste vier. De andere twee kwartfinales van het meest prestigieuze clubtoernooi zijn vrijdag. Daarin staan geen Nederlandse clubs.
Bij de vrouwen staan vrijdag SCHC en Den Bosch tegenover elkaar. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Amsterdam, een jaar eerder door Den Bosch.