BMX'er Van Gorkom zwaargewond in ziekenhuis

10 jan 2018, 16:52 Sport
bmxer van gorkom zwaargewond in ziekenhuis
Fietscrosser Jelle van Gorkom is zwaargewond geraakt door een trainingsongeval op de BMX-baan in Papendal. De winnaar van olympisch zilver in Rio 2016 ligt in het ziekenhuis met gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt op dit moment kunstmatig in slaap gehouden, meldt de KNWU.
Het ongeluk is dinsdag al gebeurd, de wielerbond bracht het bericht woensdag naar buiten. Van Gorkom kwam hard ten val aan het begin van de training, onderaan de startheuvel. De 27-jarige geboren Doetinchemmer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. ,,De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen'', meldde bondscoach Bas de Bever van de BMX'ers.
Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal, reageerde geschokt. ,,Het is een verschrikkelijk ongeval en op dit moment zijn we vooral met onze gedachten bij Jelle van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie. We wensen hen alle sterkte in de komende periode."
Van Gorkom deed mee op de Olympische Spelen in Londen 2012, maar daar strandde hij in de kwartfinales. Zijn grote doorbraak volgde in 2015 met het zilver op het WK in Zolder. Eind van dat succesvolle jaar brak hij zijn beide sleutelbenen en in maart 2016 brak hij er opnieuw een. Desondanks wist hij zich de plaatsen voor de Spelen van Rio de Janeiro, waar hij stuntte met zilver.