BMX'ers krijgen Europese wedstrijd op Papendal

14 dec 2020, 10:55 Sport
bmxers krijgen europese wedstrijd op papendal
De BMX-baan op Papendal heeft voor 2021 een wedstrijd om de BMX European Cup toegewezen gekregen. De Europese wielerbond UEC heeft een competitieweekeinde in Arnhem gepland voor 21, 22 en 23 mei. Mochten de coronamaatregelen het toelaten dan worden zo'n 1200 BMX’ers aan de start verwacht in uiteenlopende categorieën. Papendal huisvest in augustus, kort na de Olympische Spelen, ook de WK fietscross.
"We hebben in oktober met de NK laten zien dat we op veilige wijze een BMX-wedstrijd kunnen organiseren. In aanloop naar de WK BMX is deze European Cup een goede gelegenheid om ervaring op te doen met een groter deelnemersveld", reageerde Jochem Schellens, directeur van Papendal.
Voor de organisatie van de European Cup wordt samengewerkt met de KNWU. De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem steunen het evenement dat wordt omkleed met het Urban Framed Festival. BMX’ster Laura Smulders is enthousiast. "Het is voor ons heel belangrijk dat er internationale wedstrijden georganiseerd worden in aanloop naar de Olympische Spelen. In deze coronatijd waarin reizen lastig is, is het extra waardevol dat deze wedstrijd dichtbij huis georganiseerd wordt. Daarnaast is dit ook voor de breedtesport een mooie kans om alvast de WK-baan te leren kennen", aldus de tweevoudig wereldkampioene die bij de Spelen van Londen 2012 brons veroverde.