Bokser Joshua verslaat Parker om wereldtitels

01 apr 2018, 00:57 Sport
bokser joshua verslaat parker om wereldtitels
Bokser Anthony Joshua heeft het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tegen Joseph Parker gewonnen. In Cardiff had de 28-jarige Engelsman alle twaalf ronden nodig om de twee jaar jongere Nieuw-Zeelander te verslaan op punten. De jury riep Joshua unaniem uit tot winnaar van het titelgevecht. Door de overwinning pakt Joshua de wereldtitels van de boksbonden WBA, IBF, IBO en WBO en mag hij zich de onbetwiste wereldkampioen in de koningsklasse van het boksen noemen.
Met Joshua en Parker stonden twee wereldkampioenen in het zwaargewicht in de ring in het Principality Stadium in Cardiff. Joshua versloeg in april vorig jaar op Wembley de gelouterde Vladimir Klitsjko uit Oekraïne. Het leverde de Brit de vacante wereldtitels bij de WBA en IBO op en prolongatie van zijn IBF-titel. Parker was sinds eind 2016 de wereldkampioen van de WBO.
Het gevecht was ook een strijd tussen twee boksers die nog nooit een partij hadden verloren. Parker won 24 keer, waarvan achttien knock-outs. Joshua wist al zijn twintig wedstrijden met een knock-out te winnen. De 80.000 toeschouwers in Cardiff gingen er dus eens goed voor zitten, maar kregen een ietwat tegenvallende boksstrijd te zien. Joshua had moeite met Parker en in een slopende partij moest de Brit voor het eerst alle twaalf de ronden boksen. Omdat Parker nergens het initiatief pakte was de keuze voor de jury een eenvoudige en werd Joshua de eerste bokser ooit met vier wereldtitels in het zwaargewicht.
Joshua mag nu gaan boksen tegen de Amerikaan Deontay Wilder, de wereldkampioen van de WBC. Als hij die bokspartij ook weet te winnen heeft hij alle vijf de wereldtitels in handen. ,,Wanneer of waar maakt niet uit, ik ben er klaar voor", zei Joshua, die met Wilder een zware kluif zal krijgen, na afloop. De 32-jarige Amerikaanse bokser is nog ongeslagen in veertig duels in de ring. Niettemin is Joshua vol vertrouwen. ,,Wilder, let's go baby! Let's go!", schreeuwde Joshua in de microfoon.