Boksster Fontijn naar finale WK

23 nov 2018, 13:30 Sport
boksster betrian verliest halve finale wk
ANP
Boksster Nouchka Fontijn heeft op de WK in India de finale bereikt in de klasse tot 75 kilogram. De 31-jarige Rotterdamse won nipt van Lauren Price uit Wales. Drie van de vijf juryleden wezen Fontijn als winnares van het gevecht aan.
De Nederlandse heeft op eerdere WK's al zilver (2016) en brons (2014) gepakt. In New Delhi hoopt Fontijn, die zilver pakte op de Olympische Spelen van Rio 2016, eindelijk wereldkampioen te worden. In de finale moet ze zaterdag afrekenen met Qian Li. De boksster uit China versloeg de Amerikaanse Naomi Graham met 5-0.
Jemyma Betrian moest genoegen nemen met brons in de klasse tot 57 kilogram. De verrassend goed presterende Betrian, die met haar plek bij de laatste vier al verzekerd was van eremetaal, verloor in de halve finales met 5-0 van de Duitse Ornella Wahner.
Betrian (27) baarde op de WK opzien door als nieuwkomer de ene na de andere zege te boeken. ,,Ze heeft een geweldige prestatie neergezet met vier klinkende overwinningen op rij in de 57 kg-klasse. Respect voor de enorme vechtlust", schreef voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond op Twitter.