Bol blij dat hij ongeschonden is gebleven na hectische Tourrit

28 jun 2021, 18:01 Sport
bol blij dat hij ongeschonden is gebleven na hectische tourrit
Wielrenner Cees Bol was na de tumultueuze derde etappe in de Ronde van Frankrijk vooral blij dat hij ongeschonden als nummer 8 de finish had bereikt "Het was nogal hectisch, ja", gaf de sprinter van Team DSM toe bij de NOS. In de laatste bocht gingen de Slowaak Peter Sagan en de Australiër Caleb Ewan nog hard onderuit, maar de volop meesprintende Bol bleef tot zijn grote opluchting overeind.
"Ja, het was duwen en trekken met Sagan", beaamde hij. "Daardoor kwam ik vrij vroeg in de wind. En dat is allemaal verspeelde energie natuurlijk. Maar goed, je kunt ook niet iedereen laten voorgaan, je moet iets. Maar als je op zulke hoge snelheden te vroeg in de wind zit, is dat waardeloos. Het was echt een supersnelle aankomst. Als de voorste renner dan 75 kilometer in het uur rijdt, moet je wel heel hard rijden om nog maar zelfs 1 meter goed te maken, laat staan 20 of 30 meter. Dus toen was het gedaan voor mij."
Voor Bol kwamen de diverse valpartijen gedurende de etappe niet echt als een verrassing. "We wisten het vooraf al dat het zou kunnen gaan gebeuren. We zaten gelukkig goed als ploeg en daardoor heb ik er zelf niet veel van meegekregen. Voorin zit je toch veiliger dan in het midden van het peloton."