Bondscoach Delmee houdt routiniers buiten hockeyselectie

31 dec 2021, 15:31 Sport
bondscoach delmee houdt routiniers buiten hockeyselectie
De hockeyers Seve van Ass, Jeroen Hertzberger, Robbert Kemperman en Sander de Wijn keren voorlopig niet terug in de selectie van Oranje. De nieuwe bondscoach Jeroen Delmee gaf de routiniers na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Tokio de tijd om na te denken over hun interlandcarrière. Van Ass (29) heeft Delmee inmiddels laten weten open te staan voor een terugkeer bij de nationale ploeg, maar de hockeyer van HGC ontbreekt in de groep die binnenkort op trainingsstage naar Spanje gaat.
"Seve staat inmiddels open voor een terugkeer, maar werkt momenteel aan zijn fysiek. Het is op dit moment niet verstandig dat hij al aansluit", aldus Delmee. "Na overleg met Jeroen en Sander bleek dat zij momenteel niet het commitment kunnen geven dat nodig is voor een nieuwe periode bij Oranje. Met Robbert sprak ik in september al af dat hij pas vanaf maart eventueel weer in beeld zou kunnen komen."
Delmee heeft zijn trainingsgroep ongewijzigd gelaten ten opzichte van november, toen Oranje in de Pro League twee keer tegen olympisch kampioen België speelde (2-2 en 2-1-winst).