Bondscoach Thomsen verlaat handbalsters

27 dec 2018, 17:28 Sport
bondscoach thomsen verlaat handbalsters
Helle Thomsen stopt als bondscoach van de Nederlandse handbalsters. Onder leiding van de Deense greep Oranje deze maand nog brons op het EK in Frankrijk.
,,De ambities van Helle, die wij ook nastreven, overstijgen de mogelijkheden van het handbalverbond'', motiveert technisch directeur Paul van Gestel het vertrek de bondscoach.,,Eigenlijk is het omdat ik te ambitieus en doelgericht ben. Ik wil optimaliseren op alle fronten om grotere doelen te kunnen halen voor het team'', reageert Thomsen.
Nog geen twee weken geleden vertelde Van Gestel nog dat hij de aflopende verbintenis Thomsen. ,,De intentie is er om door te gaan en zij heeft ook die intentie uitgesproken. Maar we moeten nog met elkaar om de tafel, want we weten haar eisen nog niet", zei hij na het EK.
Thomsen werd na de Spelen van Rio 2016 bondscoach van de handbalvrouwen. Ze volgde Henk Groener op en was meteen succesvol. De Deense haalde zilver met Oranje op het EK van 2016 en een jaar later brons op het WK van 2017 in Duitsland. ,,We bedanken Helle voor al haar werk, het bereiken van de top en het winnen van prachtige medailles. We wensen haar veel succes met haar nieuwe plannen in de toekomst”, stelt Van Gestel.
,,Ik ben erg verheugd geweest met mijn baan en trots op wat we samen hebben bereikt", laat Thomsen weten. ,,Het is een eer wanneer andere mensen uit de handbalwereld zeggen dat ik er samen met het handbalverbond voor heb gezorgd dat het team nu bij de top drie van de wereld hoort. Dat is een fijn gevoel."
Het handbalverbond moet nu op zoek naar een bondscoach die waarschijnlijk een contract zal krijgen dat na de Olympische Spelen van Tokio in 2020 afloopt.