Bouwmeester neemt de leiding op WK zeilen

13 okt 2022, 7:51 Sport
bouwmeester neemt de leiding op wk zeilen
ANP
Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de tweede dag van de WK zeilen de leiding genomen in de olympische Ilca 6-klasse, de opvolger van de Laser Radial. Ze eindigde in de derde race als zevende en voert nu samen met de Italiaanse Silvia Zennaro het klassement aan in het Amerikaanse Kemah.
Na de eerste dag moest Bouwmeester de Hongaarse Maria Erdi voor zich dulden, maar zij werd in de derde race 22e en viel ver terug. De Canadese Sarah Douglas, die na de eerste twee races net als Bouwmeester (tweede en vierde) zes punten had, werd in de derde race achtste. De vierde race werd afgelast omdat er te weinig wind stond.
De 34-jarige Bouwmeester beviel in mei van een dochter. Ze pakte vrij snel na de bevalling de training weer op en richt zich op de Olympische Spelen van 2024. "Ik voel wel dat ik hier en daar wat snelheid mis, maar ik doe gewoon mijn best. Ik probeer nog steeds alles in balans te brengen en dingen thuis te organiseren met de baby, dus het is best een uitdaging", zei Bouwmeester na de tweede dag.
De voormalig olympisch kampioene is nog niet bezig met een eventuele medaille. "Normaal gesproken zou ik alleen naar de WK gaan om het te winnen, maar deze keer is het heel anders omdat ik in het proces van terugkomen zit. Het gaat er meer om een idee te krijgen van waar we staan in plaats van te proberen een bepaald resultaat te behalen", aldus de leider.
Mirthe Akkerman is de nummer 7 van het klassement, Maxime Jonker staat 37e.