Bouwmeester op vierde plek na zeven races op WK zeilen

15 okt 2022, 9:08 Sport
bouwmeester op vierde plek na zeven races op wk zeilen
Zeilster Marit Bouwmeester staat na de vierde dag van de WK zeilen vierde in de olympische klasse Ilca 6. In de zesde race in het Amerikaanse Kemah werd ze achttiende en in de zevende tweede.
Bouwmeester eindigde in de Galveston Bay als 33e in de vijfde race, maar dat resultaat is komen te vervallen. Ze staat daardoor na zeven races op 40 punten.
De Belgische Emma Plasschaert voert het klassement aan met 34 punten, gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom met 37 punten en Wiktoria Golebiowska uit Polen met 38 punten.
"Het zijn best wel lange dagen. Vanmorgen een wedstrijd afgebroken dus eigenlijk hebben we drie en een halve wedstrijd gevaren. Fysiek voel ik dat wel: in totaal vijf uur op het water. Dat is wel veel voor het lichaam. Er staat elke keer best wel wat wind, dus ik moet ook veel hangen. Maar ik ben blij dat ik er weer ben en ik vind het superleuk om te racen", zei Bouwmeester.
"De eerste race vandaag ging niet zo heel goed. De tweede ietsjes beter gelukkig en de derde weer goed. Ik ben heel blij met hoe het gaat. Natuurlijk mis ik wel wat topsnelheid en kan ik het niet altijd bijhouden, maar op zich gaat het racen heel erg goed. Dus ik ga door met keihard mijn best doen en dan zie ik wel waar het eindigt."
Bouwmeester maakt in de Verenigde Staten haar rentree nadat ze eerder dit jaar was bevallen. De drievoudig olympisch medaillewinnares in de voormalig Laser Radial-klasse (zilver in 2012, goud in 2016, brons vorig jaar) pakte vrij snel na de bevalling de training weer op en richt zich op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De olympische zeilwedstrijden zijn dan voor de kust van Marseille.
Maxime Jonker en Mirthe Akkerman staan respectievelijk veertiende en vijftiende in Kemah.
De WK duren tot en met zondag. Zaterdag staan er weer drie races op het programma. Bij tien races komt er een tweede schrapresultaat in het spel.